Pyszności na każdym stoisku!

Cukiernictwo to nie tylko uczta dla oczu, ale przede wszystkim dla podniebienia. Na Festiwalu będą wybitne polskie cukiernie, a także producenci słodyczy i czekolad rzemieślniczych.

Na stoisku firmy Consonni będzie można spróbować tostów robione z ciasta drożdżowego maślanego – jedynego ciasta w Polsce posiadającego znak Jakość Tradycja, rekomendowane przez Slow Food! Czas wypieku tego ciasta to ponad 72 godziny, z użyciem własnej hodowli drożdży naturalnych – których matka/zaczątek ma kilkadziesiąt lat…

W Cukierni U Lecha odbędą się degustacje niesamowitych tradycyjnych sękaczy... a to tylko dwa z wielu stoisk!

75-lecie WuZetki!

Podczas Festiwalu zostanie wykonana rekordowa WZ-ka, kultowe warszawskie ciacho! Kto to potem zje??? Oczywiście nasi goście, którzy odwiedzą Festiwal! Lubisz WuZetę? Nie może Cie zabraknąć na Festiwalu!

Przygotowanie rekordowego ciasta odbędzie się w sobotę, a degustacja zaplanowana jest na niedzielę od rana. Będzie ok 30m ciasta, niemal 4000 porcji... Ale czy dla wszystkich wystarczy? Zobaczymy!

Czy będą niespodzianki?

Na pewno będą jakieś niespodziewane poczęstunki i akcje promocyjne ze strony wystawców. Nie mamy jeszcze wszystkich deklaracji, ale z pewnością można liczyć na pomysłowość naszych cukierników.

TOP